Niemeyer opent voor het eerst de deuren voor publiek

De Niemeyerfabriek opent voor het eerst haar deuren voor de buurt, Stad en regio op zaterdag 21 september. Kom tijdens de Open Dag binnenkijken en wandel een route door de oude tabaksfabriek. Het terrein is geopend tussen 10:00u en 16:00u.

Op het Niemeyerterrein worden activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Via een route door de fabriek zie je de indrukwekkende schaal en historie van deze plek. De Open Dag is bovendien de aftrap van de eerste bouwwerkzaamheden voor de herontwikkeling van de fabriek. 

We willen het unieke karakter van de fabriek behouden, maar voor de transformatie van oude tabaksfabriek naar een nieuwe invulling moet er verbouwd worden. Dat begint met het verwijderen van een aantal onderdelen. We doen daarom mee aan ‘Demolition Day’ van Bork: de dag van de sloop.. Dit betekent dat er op de dag zelf sloopdemonstraties gegeven worden. Circulariteit en behoud van de fabriek staan daarbij centraal.

Nieuwsgierig? Welkom in de Niemeyerfabriek.

Niemeyer Open Dag

Datum: Zaterdag 21 september 2024
Tijdstip: 10.00-16.00
Adres: Paterswoldseweg 43, Groningen
Entree: gratis
Parkeren: Bezoekers van de Open Dag/ Demolition day kunnen niet op de locatie zelf parkeren. Er rijden pendelbussen vanaf 2 P&R locaties in Groningen: P&R Haren II en P&R Hoogkerk. Vanaf de P&R locaties wordt u naar de locatie gebracht en weer teruggebracht.

Vorige
Vorige

Niemeyer stelt zich voor tijdens Startup Festival

Volgende
Volgende

Openen voormalige Niemeyer fabriek een stap dichterbij